عفونت قارچی واژن
عفونت قارچی واژن
عفونت قارچی واژن ، عفونت قارچی واژن در بارداری ، عفونت قارچی واژن دختر ، عفونت قارچی واژن در کودکان ، عفونت قارچی واژن همراه با خون ، عفونت قارچی واژن چیست ، عفونت قارچی واژن خطرناک است ، عفونت قارچی واژن کلوتریمازول ، درمان عفونت قارچی واژن ، درمان خانگی عفونت قارچی واژن ، درمان عفونت قارچی واژن با سرکه ، درمان عفونت قارچی واژن با عسل
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد عفونت قارچی واژن و راه درمان آن صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد
عفونت قارچی واژن
عفونت های قارچی واژینال می توانند از طریق رابطه جنسی منتقل شوند، اما در طبقه بندی بیماری ها به عنوان یک بیماری منتقله جنسی در نظر گرفته نمی شوند. درمان این نوع عفونت ها معمولا ساده و امکان پذیر است، اما بر اساس نوع عفونت و شدت آن متفاوت خواهد بود. یک نوع قارچ مخمر به نام کاندیدا آلبیکانس وجود دارد که گاهی به شکل بیماریزا در دهان، واژن، کشاله ران و زیربغل و دیگر مناطق مرطوب پوست یافت می شود. عفونت قارچی واژن که شیوع بالایی دارد با خارش فرج و مهبل و سوزش ادرار مشخص میشود. در معاینه، معمولا دیواره مهبل قرمز و ترشحات سفید دلمهای شکل دیده میشود. در شیرخواران در ناحیه پوشک، این عفونت قارچی میتواند باعث تشدید درماتیت (حساسیت پوستی) پوشک گردد و تشخیص آن با ضایعات پوستی قرمز رنگ میباشد. کاندیدیازیس بین انگشتان دست در زنان میانسال و مسن که به مدت طولانی دست هایشان در آب و در حال شستشو هستند، شایع تر است و در افراد دیابتی نیز میتواند با شیوع بیشتری رخ دهد.
عفونت قارچی واژن در بارداری
حدود یک نفر از هر 5 زن باردار دچار این خارش و عفونت تحریک کننده واژینال می شوند. عفونت باکتریایی واژن زمانی اتفاق می افتد که باکتری هایی که به طور طبیعی در مهبل (واژن) وجود دارند، بیش از حد رشد می کنند. این مساله احتمالا ناشی از تغییرات هورمونی دوران بارداری بوده و نسبتا شایع است. اگر عفونت باکتریایی واژن درمان نشود، علائم واژینیت باقی مانده و ممکن است منجر به زایمان زودرس شده یا به تولد نوزاد با وزن کم منتهی گردد. عفونت باکتریایی واژن با یک کشت ساده واژینال قابل تشخیص است. برای این کار پزشک معالج شما یک سواب را وارد واژنتان کرده و نمونه ای از ترشحات واژن جمع آوری می کند تا در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار گیرد.
عفونت قارچی واژن دختر
دخترخانم ها هم ممکن است مانند خانم های متاهل دچار عفونت های واژینال شوند و این موضوع اصلا جای تعجب ندارد، فقط میزان شیوع بیماری در دخترها کمتر است ولی این طور نیست که اصلا وجود نداشته باشد زیرا عوامل قارچی از راه های مختلفی می توانند شرایط رشد و تکثیر را در محل پیدا کنند. قارچ ها یکی از میکرو ارگانیسم هایی هستند که در ناحیه واژینال زندگی می کنند اما در حالت عادی فعالیت بیماری زایی ندارند زیرا محیط طبیعی واژن اسیدی است و فلور طبیعی یا میکروب های غیربیماری زای منطقه اجازه نمی دهند قارچ ها فعالیت داشته باشند اما وقتی به دلایل متعددی فلور طبیعی از بین برود و محیط اسیدی به هم بخورد، شرایط برای رشد و تکثر قارچ ها فراهم می شود و فعالیت آنها در ناحیه واژینال علامت های مهمی مثل خارش و ترشحات زیاد و بودار ایجاد می کند. این عفونت می تواند به علت گرمای بسیار زیاد، رطوبت بالا، بارداری، مصرف داروهای ضدبارداری، ابتلا به دیابت، پوشیدن شلوارهای تنگ و فاق کوتاه، پوشیدن لباس های زیر تنگ و فانتزی که جنسشان از مواد شیمیایی است، سن بالا، استرس زیاد، رعایت نکردن بهداشت و عوض نکردن به موقع لباس زیر، ضعف سیستم ایمنی بدن به دلایلی مثل استفاده طولانی مدت از داروها به خصوص آنتی بیوتیک ها، مصرف داروهای سرکوب کننده ایمنی و… ایجاد شود.
عفونت قارچی واژن در کودکان
کودکان دختر هم می توانند همانند افرادی که به سن بلوغ رسیده اند، دچار عفونت واژن شوند که البته این مسئله در کودکان خیلی کمتر دیده می شود. زمانی که مادر بهداشت را به خوبی رعایت نکند و پوشک و لباس های کودک را در زمان مناسب عوض نکند، این مسئله می تواند باعث ابتلای کودک به این عفونت شود که علامت ابتلا به آن در کودکان نیز سوزش و خارش می تواند باشد و در صورت مشاهده این مسئله باید کودک را برای درمان نزد پزشک برد تا مشکلات جدی تری برای او به وجود نیاید.
عفونت قارچی واژن همراه با خون
بطور کلی وجود خون در ترشحات میتواند ناشی از عوامل طبیعی مثل بقایای خونریزی قاعدگی و یا وجود مشکلی در دستگاه تناسلی مثل زخم دهانه رحم باشد ضمن اینکه عفونتهای واژینال نیز علل مختلفی میتوانند داشته باشند که هر یک علائم و درمان خاص خود را دارد و بدون معاینه نمیتوان علت دقیق را مشخص کرد که برخی از آنها عبارتند از: عفونت میکروبی : این بیماری در میزان رشد و حرکت باکتری هایی که به طور طبیعی در واژن زندگی می کنند تاثیر نامناسب می گذارد. استفاده از IUD (دستگاهی برای جلوگیری از بارداری)، و استفاده از مواد بهداشتی معطر همه می توانند در تغییر میزان باکتری های واژینال موثر واقع شوند. از نشانه های این بیماری می توان به تغییر بوی ترشحات که از آن به عنوان بوی تند ماهی یاد می کنند که پس از نزدیکی، میزان آن به مراتب بیشتر می شود. بجز تغییر بو، در رنگ ترشحات نیز تغییراتی حاصل می شود که معمولاً رنگ سفید آنها به رنگ های خاکستری متمایل می شود. دردهای هنگام دفع ادرار و خارش های گاه و بیگاه نیز از دیگر نشانه های این بیماری به شمار می روند. درمان این بیماری شامل استفاده از آنتی بیوتیک هاست و معمولاً جنس مذکر نیاز به درمان پیدا نمی کند.
عفونت قارچی واژن چیست
درواژن زنان قارچ به مقدار کم به طور طبیعی زندگی می کند، محیط اسیدی واژن مانع از رشد این قارچها می شود. حال اگر به دلیلی از اسیدی بودن محیط واژن کاسته شود قارچها رشد بیشتر خواهند کرد و سبب عفونت قارچی در واژن می شوند. حاملگی، بعضی از آنتی بیوتیکها، مصرف قرصهای جلوگیری از حاملگی، بیماری قند، استفاده از کورتون ، زمان سیکل ماهیانه، روابط جنسی، نیز از عواملی هستند که باعث تغییر محیط طبیعی واژن و افزایش رشد قارچها و در نتیجه باعث عفونت در واژن می شوند.
عفونت قارچی واژن خطرناک است
باکتری ها و رعایت نکردن بهداشت در رتبه ی اول عاملان ابتلا قرار دارند. باکتری به نام باکتری لاکتوباسیلوس با نوعی قارچ در واژن باعث رشد قارچ ها می شوند و منجربه ابتلا به این بیماری. انواع دیگری از باکتری ها و قارچ ها از دلایل ابتلا به این مشکل هستند که با آزمایش نوع آنها مشخص می شود. دلیل بعدی استفاده زیاد و طولانی مدت از آنتی بیوتیک هاست.آنتی بیوتیکها باکتری های محافظتی دستگاه تناسلی را از بین می برند. بنابراین ممکن است بعد از مصرف آنتی بیوتیک، دچار این نوع عفونت شوید. چاقی یکی از دلایل دیگر ابتل به این مشکل است. استرس دلیل بسیاری از بیماری هاست که در مورد عفونت قارچی واژن با افزایش سطح آدرنالین که می تواند روی هورمون های جنسی اثر بگذارد و منجر به تغییرات دوره قاعدگی خطر ابتلا به عفونت های قارچی را افزایش می دهد. به علت افزایش ترشح کورتیزول در مواجهه با استرس ها و کاهش مقاومت سیستم دفاعی بدن این خطر افزایش می یابد.
عفونت قارچی واژن کلوتریمازول
شیاف های واژن نیز مانند کرم های ضد قارچ در اثر تماس با قارچ عفونت را درمان می کنند. مواد تشکیل دهنده این شیاف ها ممکن است کمی فرق داشته باشند اما اکثرا حاوی کلوتریمازول، میکونازول یا تیوکونازول هستند.
درمان عفونت قارچی واژن
داروها در این درمان از کلاس دارویی به نام azoles می آیند که شامل clotrimazole(Mycelex)،butoconazole(Gynezol یا Femstat)،miconazole nitrate(Monistat) و tioconazole(Vagistat-1) هستند.این داروها با زمان های استفاده ی متفاوت(مثلا یکبار در روز،۳-۱ بار استفاده در روز و …)،میتوانند خریداری شوند.قبل از این که تصمیم بگیرید کدام یک برای شما بهتر است،باید با پزشکتان یا داروساز مشورت کنید. حتما دستورالعمل داروها را به دقت بخوانید.دستورالعمل به شما اطلاعاتی راجع به چگونگی استفاده از کرم یا داخل کردن شیاف درون واژن به شما میدهد.مهم است که از دستورات پیروی کنید.اگرمطمئن نیستید که چه کاری انجام دهید،از پزشک یا داروسازتان راهنمایی بگیرید.
درمان خانگی عفونت قارچی واژن
ناحیه واژن را با سرکه سیب شست و شو دهید. بسیاری از خانم ها عادت دارند بعد از اتمام قاعدگی خود را با آب سرکه تمیز کنند. پزشکان این روش پاک کردن را قبول دارند.برای این کار لازم است 1 تا 3 قاشق غذاخوری سرکه را در یک چهارم لیتر آب گرم حل کنید و هر روز یک بار به مدت یک هفته با این محلول خود را بشویید.مصرف چند حبه سیر و یا قرص سیر بسیار مفید می باشد. سیر هم مانند ماست، عفونت های قارچی واژن را از بین می برد.خوردن زغال اخته و یا آب قره قروت برای از بین بردن عفونت قارچی بسیار توصیه می شود. مادران بارداری که مبتلا به عفونت قارچی واژن می شوند، باید مصرف موادغذایی شیرین و قند و شکر را در برنامه غذایی خود کاهش دهند چرا که مصرف قند و شیرینی ها، رشد قارچ ها را سریع تر و بیشتر می کند.
درمان عفونت قارچی واژن با سرکه
به گزارش سایت جسارت ناحیه واژن را با سرکه سیب شست و شو دهید. بسیاری از خانم ها عادت دارند بعد از اتمام قاعدگی خود را با آب سرکه تمیز کنند. پزشکان این روش پاک کردن را قبول دارند.برای این کار لازم است 1 تا 3 قاشق غذاخوری سرکه را در یک چهارم لیتر آب گرم حل کنید و هر روز یک بار به مدت یک هفته با این محلول خود را بشویید.
درمان عفونت قارچی واژن با عسل
فونت قارچی واژن، یکی از بدترین و رایجترین بیماریهای شناختهشده در میان بانوان است که در زندگی سه چهارم بانوان رخ میدهد و یا حداقل یکبار، مثلا در دوران قاعدگی، بارداری، یائسگی، استفاده از قرصهای ضد بارداری، آنتی بیوتیکها، استروئید و یا در اثر حساسیتهای صابون، روابط جنسی، مراقبت کم بهداشتی و دیابت با آن مواجه شدهاند. کاندیدا البیکن (Candida Albicans)، نوعی قارچ است که همیشه در مقادیر کم در داخل واژن وجود دارد. هنگامی که محیط طبیعی اسیدی داخل واژن از تعادل خارج میشود، این قارچ به سرعت تکثیر و باعث عفونت میشود. لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus Acidophilus) نوعی باکتری است که به کنترل قارچ کاندیدا کمک میکند. متاسفانه این باکتری خوب، در بعضی از موارد مثلا در زمان مصرف آنتی بیوتیکها و اسیدوفیلوس به ناچار همراه باکتریهای مضر کشته میشود، بنابراین باید به این باکتری شانس رشد بدهیم. یکی از راهها خوردن ماست است، زیرا این نوع باکتری در ماست یافت میشود.
بیشتر بخوانید : کیست تخمدان چیست ♥ درمان سرطان مخاط رحم
- ۹۷/۰۷/۰۹